Вітання голови правління Товариства «Знання» України, в.о. ректора ПВНЗ «Університет сучасних знань» Василя КУШЕРЦЯ з початком навчального року.

Шановні студенти, викладачі та батьки Університету сучасних знань та його коледжу!

      Щиро вітаю Вас з початком нового навчального року!

     Для нас цей рік відбувався за форматом «мудрість в період війни!». Нам дійсно випало найбільше з можливих нещастів: боротись з клептократичною російською країною, де влада складається з крадіїв, корупціонерів, де велика розлюдність і високий рівень озвірілості. Григорій Сковорода, ще 270 років тому, назвав цей устрій як «блядословний світ зі лжою і потоками змієвими, де змії тримають в устах свій хвіст».

     Основна зброя наших освітянських інституцій – наша мудрість, яка спочатку складається з розуму, з якого здобуваються знання, і формується як ментальний, так і практичний досвід, який сповна трансформується в єдності нації.

      Духовна і емоційна реакція нашого народу створює спільну опору, яка спрямовується великим валом проти ворога. Сила нашої солідарності посилюється через єдність різноманітності, яка згідно Сковороди: «Не рівні всім рівні» – набуває силу Бога (Абсолюта).

     Освіта потужно входить в боротьбу розуму проти глупоти, світла проти темноти. Своїми активними діями вона наближає нашу перемогу, створюючи умови для інвестиції бізнеса, посилення духовної енергії, свідомості, поширення досвіду та сучасного оновлення, включаючи інклюзію, дбаючи про поранених та хворих.

     В день освіти викладачі та керівництво Університету сучасних знань постійно задають собі питання, яка наша місія стосовно наших студентів?

     Останні повинні знати велику для нас річ: «Наші студенти для нас це немов любимі діти самого Бога, який дав їх нам задля їхнього розвитку». Це наш принцип і ми його дотримуємося.

      Звичайно війна вносить коригування. Були і бувають дні, коли навіть на першу лекцію припадає повітряна тривога, на другу – відсутність інтернету, а на третю – раптово у викладача не стає електроенергії. Але поки-що завжди виходимо зі складних становищ.

     Завжди рівняємося на Україну, яка подібна до великого дубу, коріння якого – історія, культура, мудрість та краса багатьох поколінь. Наша сила – у наших коріннях – генів, то ж Україна – місце сили для всіх нас, і кожний може взяти частину цієї сили і підняти світ від падіння.

      Разом зі студентами боремося щоб:

  • реальність встигла за нашими мріями,
  • збагатився колектив розум людства,
  • подолали найживучіші помилки людства,
  • завжди були добрими, а отже сильнішими, бо зло притягується слабкістю,
  • були далекоглядні плани, і щоб могли їх досягнути.

   І щоб скоріше прийшла перемога і щоб у наші двері стукали лише добрі люди, цікаві події і хороші новини.

 

Голова правління

Товариства «Знання» України,

                                                          В.о. ректора Університет сучасних знань,

                                                                     член-кореспондент НАПН України

Василь КУШЕРЕЦЬ