«Тотальна діджиталізація неминуче станеться і приведе з собою великі зміни» - Bituk.Media 

25.11.2020 / 13:55

За результатами дослідження Digital Transformation Institute, учасниками якого стали топменеджери провідних українських компаній (43 компанії), коефіцієнт ефективності інновацій в Україні дорівнює 0,91 — у той час, як діджиталізація вже є одним із головних чинників економічного зростання провідних країн світу.

Це питання не залишає себе без уваги, тому напередодні відбувся онлайн-круглий стіл — «Забезпечення прав людини у сучасних умовах діджиталізації суспільства», під час якого обговорили шляхи розв’язання проблем та перспективи розвитку інформаційної революції.

У конференції взяли участь науковці, викладачі та практики, серед яких була засновниця міжнародного видання BitukMedia та Міжнародного агентства комунікацій BitukAgency Інна Битюк. Вона дослідила та розповіла про серйозні виклики та можливості української діджиталізації.

«Обговорили, як інформаційна революція вплинула на наше життя і чи готова Україна достойно прийняти такий серйозний виклик», — прокоментувала свою участь у конференції Інна Битюк.

У своїй презентації вона зауважила, що ключовими бар’єрами до цифрової трансформації є те, що більшість компаній поки не мають чіткого бачення процесу та якісних прикладів переходу в «цифру» на ринку.

При розв’язанні наведених проблем, український бізнес очікуватиме стрімкий зріст.

Скріншот презентації досліду «Діджиталізація суспільства: нові виклики та можливості», автор Інна Битюк.

«Стрімкий розвиток інформаційних технологій призводить до проблем у сфері інформаційної етики, що своєю чергою зумовлює появу таких етичних напрямів, як кібернетика, інтернет-етика, віртуальна етика, нетикет та інші», — наголосила у своєму виступу Битюк.

Скріншот презентації досліду «Діджиталізація суспільства: нові виклики та можливості», автор Інна Битюк.

Спікерка пояснила, аби погані сценарії не стали реальністю, необхідно розвивати власну медіаграмотність. Окрім того, кожному користувачеві треба розуміти, що таке інтернет та як саме він працює.

Загалом якісна діджиталізація реалізує:

  • право на освіту;
  • право на охорону здоров’я;
  • право на гідний життєвий рівень;
  • право на підприємницьку діяльність;
  • право на свободу думки, слова, світогляду;
  • право людини брати участь у громадському та державному житті;
  • право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію.

«Діджиталізація кардинально змінить наш світ у кращу сторону, але це станеться лише за умови ретельної підготовки та дотримання усіх правил», — підсумувала Інна Битюк.

ДЖЕРЕЛО: Bituk.Media